راهنمای خرید میکروفون استودیویی
در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع مدلهای مختلف میکروفون ضبط صدا پرداخته و بهترین متد خرید میکروفون را به شما آموزش دهیم. با تنزو موزیک همراه باشید.
شاید بتوان میکروفن را در گروه اختراعاتی که زندگی بشریت را دگرگون کرد قرار داد. اختراعی که باعث شد تا موسیقی، اخبار، بیانیهها و سخنرانیها بتوانند در تاریخ ثبت شده و در بین افراد مختلف، بدون هیچ مشکلی جابجا شوند. در حقیقت تا پیش از ظهور میکروفون، فرم فاکتور موسیقی و انتقال آن، به طوری که نوازنده یا سازنده آن قطعه مد نظر داشت، چندان موضوعیت خاصی نداشت و هیچ فردی نمیتوانست قطعه تولیدی خودش را دقیقا به آن سبکی که دوست داشت، در اختیار دیگران قرار دهد.
حال امروزه تصور زندگی بدون میکروفون غیر ممکن است. تماسهای صوتی، فیلم و سریال، بازیهای کامپیوتری، اخبار، سخنرانیها، پادکستها و … همگی تحت تاثیر این اختراع بوده و به نوعی، ما همه این جذابیتهای امروزی را مدیون مخترع میکروفون Emile Berliner هستیم که این قطعه را درسال ۱۸۷۷ و تنها یک سال پیش از اختراع تلفن توسط الکساندر گراهام بل، به جهانیان عرضه کرد.
تعاریف مرتبط با میکروفون
بگذارید پیش از ورود به مسئله خرید میکروفون و انواع آنها، به اصول آن پرداخته و نحوه عملکرد آن را با هم بررسی کنیم. دقت داشته باشید که میکروفونهای مدرن از مکانیکهای بسیار پیچیدهتری استفاده کرده و قطعات به کار رفته در آنها نیز با اولین میکروفون ساخته شده کاملا متفاوت است، اما به طور کلی، نحوه عملکرد میکروفون بر اساس چند قانون فیزیکی ساده، اما مهم بنا شده است.
میکروفونها دقیقا بر خلاف اسپیکر و دستگاههای پخش صدا عمل کرده و وظیفه آنها، تبدیل امواج صوتی به امواج الکتریکی است.
امواج صدا بر اساس ارتعاش مولکولهای هوا ایجاد میشود. برای مثال، حنجره انسان با باز و بسته شدن مداوم و سریع، مولکولهای هوای داخل دهان را به ارتعاش درآورده و آنها را به سمت بیرون هل میدهد؛ سپس این مولکولها در برخورد با یک دیگر دچار ارتعاش شده و عملا صدا را تولید میکنند که در فیزیک، قدرت تولیدی این صدا با معیار فشار صوتی و واحد دسیبل اندازه گیری میشود. همانطور که در ریاضی دوم دبیرستان و فیزیک سوم دبیرستان مطالعه کردهاید، میزان ارتعاش امواج صدا، به صورت تابع سینوسی بوده و به اصطلاح «فرکانس» صدا نامیده میشود. فرکانس که با واحد هرتز شناخته میشود، راهی برای اندازه گیری شدت ارتعاش مولکولهای هوا بوده و با استفاده از آن، میتوان بسیاری از مفاهیم صدا را تعریف کرد.
معمولا برای انسانی با گوش سالم، صداهایی با فرکانس ۲۰ هرتز تا ۲۰ کیلو هرتز قابل شنیدن است و زمانی که از صدای غیر قابل شنیدن صحبت میشود، معمولا به صداهایی الطاق میشود که از این بازه فرکانسی خارج است. این اعداد نیز در بین موجودات زنده بسیار متفاوت بوده و گوش هر کدام از موجودات، توانایی شنیدن بازه های فرکانسی متفاوتی را دارد.
میکروفون چگونه کار میکند ؟
حال که با مفاهیمی مثل فرکانس صدا و نحوه واکنش دهی آن در محیط آشنا شدید، به سراغ میکروفون و نحوه عملکرد آن میرویم. اکثر میکروفونها بر اساس یک ساختار کلی ساخته شدهاند که در بین همه آنها صادق بوده و تنها با پیشرفت تکنولوژی، قطعات یا نحوه دریافت صدای آنها تغییر کرده است.
در ساختار میکروفن، امواج تولید شده توسط ارتعاش مولکولهای هوا، از طریق جلوی میکروفن وارد بدنه دستگاه شده و به صفحه دیافراگم آن برخورد میکنند. این دیافراگم که معمولا به یک مقاومت یا آهنربای بسیار حساس متصل است، ارتعاشات را مستقیما به این قطعه منتقل کرده و این تغییر در انرژی الکترومغناطیسی توسط میکروفن، به سیگنال قابل ضبط و اندازه گیری تبدیل میشود. سپس این سیگنال توسط آمپلی فایر تقویت شده و برای مصارف مختلف، مورد استفاده قرار میگیرد.
حال امروزه دو روش بسیار رایج برای ضبط ارتعاشات مولکولهای هوا وجود داشته و میکروفنها نیز بر اساس این دو روش ساخته میشود که به آنها به اصطلاح میکروفونهای داینامیک و میکروفونهای کاندنسر گفته میشود.
میکروفون داینامیک چگونه کار میکند؟
میکروفون داینامیک، بسیار شبیه به میکروفونهای اولیه ساخت بشر بوده و اصول کارکرد آنها، تقریبا مشابه است. در این مدل از میکروفونها، صفحه دیافراگم به یک پنل آهنربایی متصل بوده و در هنگام ورود ملوکولهای هوا به داخل میکروفن، دیافراگم شروع به لرزش میکند. از آنجایی که این آهنربای الکتریکی (که معمولا به شکل سیمپیچ است) بسیار دقیق تنظیم شده است، میتواند کوچکترین تغییرات و لرزشها را از روی دیافراگم تشخیص داده و بر اساس آن، میدان مغناطیسیاش تغییر میکند. از آنجایی که دیافراگم تنها حرکت افقی داشته و عقب و جلو میشود، به همان میزان نیز شدت جریان الکترومغناطیسی کم و زیاد میشود که این تناوب، عملا صدا را به سیگنال الکتریکی تبدیل میکند.
اگر دقت کرده باشید، تمامی این فرآیند و عملکرد، دقیقا عکس چیزی است که در اسپیکر صورت می پذیرد. به همین خاطر، در بسیاری از سیستمهای صوتی ساده و یا گوشیهای هوشمند، سیستم میکروفون به نحوی طراحی شده است که هم نقش میکروفون و هم نقش اسپیکر را ایفا میکند و صرفا در این بین، جای سیم پیچ و دیافراگم و آمپلی فایر تغییر میکند.
میکروفون کاندنسر چگونه کار میکند؟
میکروفون کاندنسر عملکرد متفاوتی نسبت به میکروفون داینامیک داشته و نحوه ساخت آن نیز اندکی متفاوت است. در این نوع از میکروفون ها، یک صفحه خازنی ثابت در کنار یک روکش بسیار نازک و سبک قرار گرفته و هرگونه لرزش در این روکش، باعث تغییر میدان الکترومغناطیسی و تغییر میزان مقاومت خازن میشود. این قابلیت باعث میشود که این سبک از میکروفونها با دقت بسیار بیشتری عمل کرده و کوچکترین تغییر در میزان مقاومت، سیگنال صدا را تغییر میدهد. مابقی بخشهای مرتبط با مولکول صدا و نحوه عملکرد سیگنال تفاوتی با میکروفون داینامیک نداشته و هر دوی این دو سبک از میکروفون از یک قانون فیزیکی ثابت پیروی میکنند.
در ادامه بیشتر به این سبک از میکروفنها پرداخته و انواع آنها را با هم بررسی خواهیم کرد.
دیافراگم میکروفون استودیویی: قلب تپنده ضبط صدا
دیافراگم، عنصری ظریف و حیاتی در میکروفونهای استودیویی است که نقش اساسی در تبدیل امواج صوتی به سیگنالهای الکتریکی ایفا میکند. در واقع، کیفیت و عملکرد میکروفون تا حد زیادی به جنس، اندازه و طراحی این قطعه ی نازک بستگی دارد.
انواع دیافراگم میکروفون:
-
دیافراگمهای کاندنسر: این نوع دیافراگم که در میکروفونهای کاندنسر رایج است، از یک ماده رسانا مانند طلا یا آلومینیوم نازک ساخته شده است. بین دیافراگم و یک صفحه ثابت، یک میدان الکتریکی وجود دارد. ارتعاشات صوتی باعث لرزش دیافراگم و تغییر فاصله ی آن تا صفحه ثابت میشود. این تغییر فاصله، ظرفیت خازن را تغییر میدهد و در نهایت منجر به تولید سیگنال الکتریکی متناسب با امواج صوتی میشود.
-
دیافراگمهای داینامیک: در میکروفونهای داینامیک، دیافراگم به یک سیم پیچ متصل است. لرزش دیافراگم در اثر امواج صوتی، سیم پیچ را در میدان مغناطیسی دائمی یا الکترومغناطیسی حرکت میدهد. این حرکت، جریان الکتریکی متناوبی را در سیم پیچ ایجاد میکند که سیگنال صوتی را حمل میکند.
اندازه دیافراگم:
-
دیافراگمهای بزرگ (LDC): قطر این نوع دیافراگمها معمولاً بیش از ۲۵٫۴ میلیمتر (یک اینچ) است. میکروفونهای LDC به دلیل حساسیت بالا، پاسخ فرکانسی گسترده و جزئیات صوتی دقیق، برای ضبط وکال، سازهای آکوستیک و مصاحبهها محبوب هستند.
-
دیافراگمهای کوچک (SDC): قطر این نوع دیافراگمها کمتر از ۱۲٫۷ میلیمتر (نیم اینچ) است. میکروفونهای SDC به دلیل وزن کم دیافراگم، سرعت پاسخگویی بالا و نویز کم، برای ضبط درام، گیتار الکتریک و سنجها مناسب هستند.
انواع میکروفون بر اساس ساختار آنها
میکروفون داینامیک (Dynamic)
میکروفونهای داینامیک را میتوان نسخه همه کاره میکروفونها نامید. میکروفونی که توانایی ضبط صدا در فشار صوتی بسیار بالا را داشته و میتواند مقاومت خوبی در برابر فیدبک از خود نشان دهد. به دلیل استفاده از ساختار سیم پیچ در ساخت این مدل از میکروفونها، نوازنده میتواند با خیال راحت از آنها در جلوی اسپیکر یا سازهایی با صدای بلند مانند درام و گیتار استفاده کند. همچنین میکروفونهای داینامیک به دلیل دارا بودن بازه پاسخدهی بزرگ و قابلیت استفاده در همه شرایط، گزینهای مناسب برای ضبط صدای وکال، استفاده روی استیج موسیقی، ضبط صدای مصاحبههای زنده و … به شمار میروند.
میکروفون خازنی (کاندنسر)
بر خلاف میکروفون داینامیک، در ساخت میکروفونهای کاندنسر، از خازن به جای سیم پیچ صدا استفاده شده است. در این مدل از میکروفونها، قابلیتهایی مانند جابجایی آسان میکروفون و بازه تحمل فشار، فدای کیفیت صدا و شفافیت آن شده است. میکروفونهای کاندنسر به طور کلی و معمول(به غیر از محصولات پرچمدار)، از میکروفونهای داینامیک کیفیت بیشتری داشته و شفافیت و بازه فرکانسی تحت پوشش آنها، بسیار وسیعتراز میکروفونهای داینامیک است. دقت داشته باشید که محیط های پرفشار صدا و یا جابجایی و تکان دادن پرسرعت میکروفون کاندنسر، میتواند آسیبهایی جدی را به آن وارد کند. به طور کلی، میکروفون کاندنسر بهترین گزینه برای استفاده در استودیو و میکروفون داینامیک، بهترین گزینه برای استفاده روی استیج است. البته این موضوع به این معنی نیست که میکروفونهای داینامیک برای کاربری استودیویی طراحی نشدهاند؛ بلکه دقیقا عکس این موضوع صادق است. میکروفونهای کاندنسر برای اجرای روی استیج و محیطهای پرفشار صدا طراحی نشده اند و میکروفونهای داینامیک، در تمامی شرایط صدایی مورد استفاده قرار میگیرند.
میکروفون ربانی یا ریبون (Ribbon)
میکروفونهای ربانی یا ریبون را میتوان نسخه کلاسیک میکروفونهای امروزی در نظر گرفت. میکروفونهایی که صدای خاص و گرم آنها، در تمامی موسیقیهای دهه ۶۰ و ۷۰ میلادی شنیده میشود. به دلیل ساختار BiDirectional در ضبط صدا، استفاده از این مدل میکروفونها در استودیوهای آهنگسازی خانگی توصیه نمیشود و بهتر است از آنها در محیطی آکوستیک استفاده شود. همین موضوع باعث شده تا این میکروفونها، در صنعت رادیو و یا ضبط صدا در استودیو به صورت گسترده مورد استفاده قرار بگیرند. صدای گرم و با نویز محیطی بسیار کم این سبک از میکروفون، آنها را به گزینهای ایده آل برای ضبط صدا در محیطهای آکوستیک تبدیل کرده است.
میکروفونهای بی سیم (VHF, UHF)
اخیرا با توجه به پیشرفت تکنولوژی ارتباطی و بهینه شدن مصرف برق و تاخیر ارسال متدهایی همچون ارسال از طریق بلوتوث و وایفای، باعث پدید آمدن نسل جدیدی از میکروفونها شده که بدون نیاز به اتصال سیمی، میتوانند صدا را با تاخیر ناچیزی به دستگاه ضبط یا پخش صدا برسانند. از مزیتهای این سیستم میتوان به قابلیت دریافت همزمان صدا از چند میکروفون و استفاده روی استیج بدون نیاز به اتصال سیم اشاره کرد. دقت داشته باشید که میکروفون های VHF برای کاربری های درون ساختمان و میکروفونهای UHF برای کاربریهای فضای باز کاربرد دارند.
انواع میکروفون بر اساس الگوی ضبط صدا
ضبط صدا در هر میکروفون، تحت تاثیر عواملی همچون نحوه ساخت بدنه میکروفون، نوع درایور و کپسول ضبط صدا، نوع تکنولوژی به کار رفته در آن و … قرار داشته و الگوی ضبط صدای آن، با توجه به این شرایط تغییر میکند. در ادامه به محبوبترین الگوهای ضبط صدا اشاره خواهیم داشت.
الگوی ضبط صدای کاردیویدی
در این الگوی ضبط صدا، همه اصوات در جلوی کپسول صدای میکروفون ضبط میشوند و صداهای تولید شده در جهتهای دیگر، تاثیری در صدای میکروفون ندارند. از این سبک از میکروفونها میتوان برای ضبط صدای وکال، ساز و یا دیگر تجهیزات استودیویی استفاده کرد. دقت داشته باشید که این الگوی ضبط مختص به میکروفونهای کاردیویدی نیست و همه مدلهای مختلف میکروفون، میتوانند صدا را با الگوی کاردیویدی ضبط کنند.
الگوی ضبط صدای Figure-8
این سبک از میکروفونها، صدا را شبیه به عدد 8 انگلیسی ضبط میکنند. این موضوع به این معنی است که صدا در جلو و پشت میکروفون به صورت کامل ضبط شده و صداهای اطراف این دو ناحیه، به طور کلی نادیده گرفته میشوند. این سبک از میکروفونها برای مصاحبه با افراد و ساخت پادکست مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین اکثر میکروفونهای ربانی نیزاز این الگوی ضبط بهره میبرند.
الگوی ضبط صدای سوپر/هایپر کاردیویید
این مدل از الگوی ضبط صدا، تمامی قابلیتهای الگوی ضبط کار دیویدی را در کنار مقاومت بیشتر در برابر نویز و فیدبک، در اختیار نوازنده قرار میدهد. همین موضوع، میکروفونهای ساخته شده با این الگوی ضبط صدا را به گزینهای ایده آل برای ضبط صدا در محیطهای پرفشار و ضبط سازهای مختلف همانند درامز، گیتار و … تبدیل میکند.
الگوی ضبط صدای Omnidirectional
میکروفونهای دارای الگوی ضبط Omnidirectional، میتوانند صدا را بدون هیچ تغییری، از تمامی جهات منتهی به میکروفون ضبط کنند. در ساختار این میکروفونها، هیچ عامل بازدارنده برای ورود هوا به کپسول صدای میکروفون وجود ندارد و تمام صدای محیط، به طبیعیترین شکل ممکن ضبط میشود. استفاده از این میکروفونها در جلسات ضبط با چند ساز یا کنفرانسهای صوتی با حضور چند گوینده استفاده میشود.
الگوی ضبط صدای Shotgun
میکروفونهای شاتگان، با الگوی ضبطی بسیار کوچکتر از میکروفونهای کار دیویدی، میتوانند صدای نقطهای خاص از یک محیط را با کیفیتی بالا ضبط کنند. این مدل از میکروفونها در برابر نویز بکگراند و محیطی از خود مقاومت بسیار بالایی نشان میدهند. معمولا از میکروفونهای شاتگان برای ضبط صدای تئاتر و فیلم و سریال استفاده میشود.
الگوی ضبط صدای مالتی پترن
بعضی از میکروفونهای کاندنسر، به دلیل ساختار پیچیده کپسول ضبط صدای خود، میتوانند الگوی ضبط صدا را تغییر دهند. معمولا این مدل از میکروفونها، در تمامی شرایط مختلف استودیویی استفاده میشود. میکروفونهای مالتی پترن، با توجه به نوع درایور به کار رفته در آنها، معمولا در رده قیمتی بالاتری نسبت به دیگر میکروفونها قرار میگیرند.
در تصویر زیر، در صورت قرارگیری میکروفن در مرکز کانونی صدا، نحوه عملکرد پترنهای ضبط صدا به خوبی توضیح داده شده است.
انواع میکروفون بر اساس کاربرد آنها
میکروفونها با توجه به کاربریهای مختلف خود، به چند دسته تقسیم میشوند که در ادامه، نگاهی اجمالی به قابلیتها و مشخصات مدلهای مختلف آن خواهیم داشت.
میکروفون استودیویی
میکروفونهای استودیویی با هدف ضبط صدا با بالاترین کیفیت ممکن ساخته شدهاند و تمامی اجزای به کار رفته در آنها، از بالاترین کیفیت ممکن در رده قیمتی خود بهره میبرند. در خرید میکروفن استودیویی، ابعاد یا قابلیت جابجایی آنها اهمیتی نداشته و صرفا بازه فرکانسی تحت پوشش، میزان نویز تولیدی از مدار، الگوهای مختلف ضبط و … اهمیت دارند. در هنگام خرید میکروفون استودیویی ، بهتر است توجه ویژهای به برند و تکنولوژیهای مختلف به کار رفته در میکروفون داشته باشید. همچنین الگوی ضبط میکروفون استودیویی نیز عاملی تعیین کننده در انتخاب محصول است. دقت داشته باشید که تمامی ساختارهای میکروفون میتوانند در نقش یک میکروفون استودیویی ظاهر شوند و این موضوع صرفا به نوع درایور، کیفیت قطعات داخلی و نوع مدار به کار رفته در میکروفون بستگی دارد. در خرید میکروفون استودیویی، عوامل متعددی همچون نوع کاربری، نوع فضای ضبط صدا، شدت فشار صوتی محل ضبط صدا، نوع محتوای ضبط شده و … تاثیر بسزایی در انتخاب میکروفون دارند. دقت داشته باشید که میکروفونهای مختلف برای شرایط صدایی مختلف طراحی شدهاند و این موضوع در خرید میکروفون استودیویی، اهمیت بسیار بالایی دارد.
میکروفون یقهای
میکروفون یقهای، معمولا برای کاربریهای تلویزیونی و شوهای اجرای زنده استفاده میشود. این میکروفونها میتوانند به خوبی نویز محیطی را از صدای خروجی حذف کرده و صدای گوینده را با شفافیت بالا به دستگاه پخش صدا برسانند. اکثر میکروفونهای یقهای به فرستنده دیجیتالی که معمولا در گریم گوینده پنهان شده است، متصل میشوند. در هنگام خرید میکروفون یقه ای، بهتر است به برند سازنده آن، میزان تاخیر فرستنده و نوع درایور و تجهیزات به کار رفته در ساخت میکروفون توجه ویژهای داشته باشید. همچنین بهتر است به تعداد میکروفونهای مورد نیاز و پایانهای برای پشتیبانی از این میکروفونها توجه داشته باشید. اگر پایانه دریافت صدای میکروفون شما نتواند از تعداد میکروفون خریداری شده پشتیبانی کند، به ناچار مجبور به خرید یک پایانه جداگانه و افزایش پیچیدگی فرآیند ضبط خود خواهید بود. در هنگام خرید میکروفون یقه ای، بهتر است به برند سازنده آن نیز توجه ویژهای داشته باشید.
میکروفون گیمینگ
میکروفون گیمینگ، همانطور که از اسمش پیداست، برای مصارف مرتبط با بازیهای رایانهای طراحی شده است. از آنجایی که هیچ عامل تنظیم کننده صدایی در کنسولهای بازی و یا بازیهای ویدیویی وجود ندارد، وظیفه تنظیم صدا بر عهده مدار داخلی میکروفون قرار گرفته است. اصولا میکروفونهای گیمینگ از میزان تاخیر بسیار پایینی بهره میبرند و مکانیزمهای متعددی برای حذف نویز محیطی و فیدبک در آنها تعبیه شده است. در هنگام خرید میکروفون گیمینگ، بهتر است به میزان تاخیر صدا، برند میکروفون و وجود مکانیزمی برای کنسل کردن نویز محیطی، توجه داشته باشید.
میکروفون بی سیم
میکروفون بلوتوثی یا میکروفون با قابلیت اتصال از طریق وایفای، دستان آرتیست و گوینده را برای استفاده آزادانه از میکروفون باز میگذارد. از این سبک از میکروفونها برای اجراهای زنده، برنامههای تلویزیونی، اجراهای خیابانی و … استفاده میشود. در هنگام خرید میکروفن بی سیم و یا خرید میکروفن با قابلیت اتصال از طریق وای فای، بهتر است به میزان تاخیر صدای آن و قطعات الکترونیکی به کار رفته در آن توجه ویژه ای داشته باشید. هر چه مقدار تاخیر صدا و ارسال آن به صورت بیسیم کمتر باشد، میکروفون بی سیم در رده قیمتی بالاتری قرار میگیرد. همچنین برای خرید میکروفون بلوتوثی، بهتر است نگاهی به نسخه بلوتوث به کار رفته در آن داشته باشید. در خرید میکروفن بلوتوثی ، استاندارد فعلی به نسخه پنجم بلوتوث ارتقا پیدا کرده است و معمولا اکثر میکروفنهای امروزی، از این استاندارد بهره میبرند.
راهنمای خرید میکروفون
پیش از خرید میکروفون استودیویی و حرفهای، باید نیازهای موزیسین سنجیده شود. این که میکروفون قرار است در کدام بخش استودیو مورد استفاده قرار بگیرد، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. برای مثال، در صورتی که قصد ضبط صدای ساز را دارید، میکروفونهای داینامیک با الگوی ضبط کار دیویدی برای شما مناسب خواهند بود. یا اگر قصد استفاده از میکروفون در بین تجهیزات استودیویی خود را دارید، میکروفونهای کاندنسر میتوانند پاسخگوی تمامی نیازهای شما باشند. همچنین بودجه برای خرید میکروفون استودیویی و حرفهای نیز یکی از عوامل تعیین کننده در خرید میکروفون است. هر میکروفون گرانقیمت، لزوما کیفیت بهتری را به شما ارائه نمیدهد. بعضی از میکروفونها برای کاربریهای خاص و شرایط خاص ساخته شدهاند و یا ممکن است که تکنولوژی به کار رفته در ساخت آنها، نسبت به دیگر محصولات بازار در رده بالاتری قرار بگیرد. پس ممکن است میکروفونی ارزان قیمت، تماما پاسخگوی نیازهای شما باشد و نیازی به خرید میکروفون استودیویی گران قیمت نداشته باشید.
برترین برند های میکروفون کدام هستند؟
Neumann
شرکت آلمانی Neumann در سال ۱۹۲۸ در شهر برلین آلمان تاسیس شد. Georg Neumann، موسس و بنیانگذار این شرکت، اولین میکروفون تولیدی برند Neumann را با نام تجاری CMV3 به بازار عرضه کرد که از آن، به عنوان اولین میکروفون کاندنسر دنیا یاد میشود. امروزه این شرکت به عنوان زیر مجموعه تولید کننده میکروفون شرکت Sennheiser شناخته شده و همانند این شرکت، تمامی میکروفونهای تولیدی آن در رده محصولات پرچمدار و بالارده بازار قرار میگیرند.
Røde Microphones
شرکت Røde به عنوان زیر شاخه شرکت Friedman Electronics، کار خود را در اواخر دهه ۶۰ میلادی در کشور استرالیا آغاز کرد. این شرکت سبد کاملی از میکروفونهای مختلف با الگوهای ضبط مختلف را در اختیار دارد و محصولات آن، در تمامی ردههای کیفیتی و قیمتی بازار جای میگیرند. هر موزیسینی میتواند با توجه به نیازهای خود، محصولی از بین خانواده بزرگ میکروفونهای برند Rode Microphones را بر اساس نیازهای خود انتخاب کند.
SHURE
شاید شرکت Shure را بتوان بزرگترین تولید کننده میکروفونهای داینامیک در دنیا نامید. شرکتی که میکروفونهای آن سالهاست توسط موزیسینهای مختلف مورد استفاده قرار گرفته و صدای آن، در هزاران قطعه موسیقی مختلف شنیده میشود. میکروفون افسانهای SM57 این شرکت، در طی ۳۰ سال اخیر، توسط ده ها نوازنده از جمله مایکل جکسون مورد استفاده قرار گرفته است.
Beyerdynamic
شرکت BeyerDynamic با سابقه صد ساله در تولید میکروفون و تجهیزات استودیویی، به عنوان یکی از بازیگران اصلی صنعت ضبط صدا شناخته میشود. تکنولوژیهای مدرن به کار رفته در میکروفونهای این شرکت، همیشه استانداردهای صنعت صدا را به مرحله جدیدی برده است. امروزه میکروفونهای این شرکت به لطف برخورداری از درایورهای خاص Tesla (ابداع شده توسط BeyerDynamic)، از کیفیت و شفافیتی فوقالعاده بهره میبرند. همین موضوع، محصولات Beyerdynamic را به انتخاب اول استودیوهای آهنگسازی حرفهای تبدیل کرده است.
PreSonus
شرکت PreSonus به تولید محصولات مقرون به صرفه و با کیفیت مشهور است و این موضوع به خوبی درمیکروفونهای ساخت این شرکت مشهود است. متریال درجه یک در کنار قابلیتهای مختلف برای حذف نویز محیطی، جزئی از امضای میکروفونهای این شرکت محسوب میشود. میکروفونهای ضبط صدای شرکت PreSonus، برای آن دسته از نوازندگانی مناسب است که به دنبال کیفیت بالا و قیمت مناسب در یک پکیج کامل هستند.
sE Electronics
شرکت sE Electronic توسط Siwei Zou، دانشجوی موسیقی دانشگاه شانگهای، در اواخر دهه ۹۰ میلادی تاسیس شد. امروزه محصولات این شرکت در رده محصولات میان رده و بالارده بازار قرار میگیرند و کیفیت ساخت آنها در کنار قیمت مناسب، برگ برنده این شرکت در رقابت با دیگر بازیگران صنعت موسیقی است. جالب است بدانید که از میکروفونهای این شرکت در ساخت بیش از ۲۰۰۰ قطعه موسیقی مشهور استفاده شده است.
سوالات متداول پیرامون میکروفون
- از بین گزینههای موجود در بازار و قابلیت خرید انواع میکروفون، کدام محصول را انتخاب کنم ؟
-
- برای انتخاب درست میکروفون، در ابتدا باید نیازهای خود را در نظر بگیرید. اکثر الگوهای ضبط صدا، برای کاربری خاصی طراحی شدهاند و بهتر است در ابتدا الگوی ضبط مورد نیاز خود را پیدا کنید. پس از انتخاب الگوی ضبط، انتخاب برند با کیفیت میکروفون در رده بعدی اهمیت قرار میگیرد.
- پترن پولار (Polar Pattern) چیست ؟
-
- همان الگوی ضبط صدا را Polar Pattern مینامند. این الگو مشخص میکند که صدا در کدام قسمت میکروفون ضبط میشود و نویز در کدام قسمت میکروفون حذف میشود. با استفاده از الگوی قطبی ضبط صدا، میتوانید به چینش درست ادوات استودیویی خود برسید.
- فانتوم پاور (Phantom Power) چیست ؟
-
- اکثر میکروفونهای کاندنسر برای کارکرد درست خود، به ورودی ۴۸ ولت نیاز دارند. این ورودی که در اکثر تجهیزات استودیویی مدرن مانند کارت صدا برای استودیو ، میکسر، پلیر و… گنجانده شده است، برای تغذیه میکروفون کاندنسر الزامی است.
- آیا زمانی که Phantom Power روشن است، میتوانم میکروفون را از کارت صدا جدا کنم؟
-
- توصیه میشود که پیش از جداسازی میکروفون از تجهیزات استودیویی، Phantom Power را غیر فعال کنید. تغییرات شدید برق در مدار میکروفون، میتواند آسیبهایی جدی را به آن وارد کند.
- آیا تجهیزات استودیویی میتوانند به میکروفون من آسیبی وارد کنند؟
-
- به صورت کلی خیر! تنها زمانی که تجهیزات استودیویی معیوب را به میکروفون خود متصل کنید. کابل، سوکت، پیچ کنترل و مدارهای معیوب میتوانند به قطعات داخلی میکروفون خسارات جبران ناپذیری را وارد کنند.
- چرا میکروفون من اینقدر ساکت است ؟
-
- پیش از آغاز به کار با میکروفون کاندنسر، بهتر است از روشن بودن Phantom Power اطمینان حاصل کنید. اگر میکروفون شما از نوع داینامیک باشد، این موضوع به این معنی است که کارت صدا یا پایانه ضبط شما، توانایی درایو کردن و پشتیبانی از میکروفون را ندارد.
- آیا میتوانم از کابل ¼” به جای XLR در اتصال میکروفون استفاده کنم ؟
-
- بهترین و ایده آل ترین حالت اتصال میکروفون، حالت اتصال از ورودی XLR به خروجی XLR است. حال اگر کارت صدا یا تجهیزات استودیویی شما قابلیت دریافت این کابل را ندارند، می توانید از کابل ¼” به XLR استفاده کنید.
- میکروفون وکال را در کجا قرار دهم؟
-
- به صورت ایده آل، بهتر است دهان خواننده تا دیافراگم میکروفون، به میزان ۷ سانت فاصله داشته باشند. در صورت قرار دادن وکال در فاصلهای کمتر از ۷ سانت، Proximity Effect باعث ایجاد اعوجاج در صدای خواننده خواهد شد.
- چگونه نویز محیطی میکروفون را کاهش بدهم؟
-
- در صورتی که نویز صدا تنها از محیط استودیو باشد، با استفاده از Windscreen میتوانید جلوی مقادیر زیادی از نویزهای تولید شده در محیط استودیویی را بگیرید. همچنین استفاده از فیلتر برای کات کردن فرکانسهای پایینتر از مقداری معین، میتواند به پالایش صدا کمک شایانی کند. در صورتی که نویز تولیدی میکروفون به صدای استودیو مرتبط نباشد، بهتر است از کیفیت و سلامت تجهیزات استودیویی و اتصالات خود مطمئن شوید.
- بهترین قیمت میکروفن را کدام برند ارائه میدهد؟
- اکثر برندها برای تمامی ردههای قیمتی، یک محصول خاص را به بازار ارائه کردهاند و اکثر آنها سعی در ارائه بهترین قیمت میکروفن در برابر رقبای خود دارند. معمولا بهترین قیمت میکروفن را میتوان در دستگاههایی یافت که شرکتهای فعال در حوزه تولید میکروفن، در آن بازه قیمتی حضور دارند. برای مثال، اگر میکروفنی از شرکت Shure در رده قیمتی ۲۰۰ دلاری بی رقیب باشد، طبیعتا خریدار باید پول بیشتری را برای آن پرداخت کند چرا که تنها یک انتخاب در این بازه قیمتی وجود دارد. اما در صورتی که در بازه ۲۰۰ دلار، چند شرکت تولید کننده میکروفن فعال باشند، شرکت Shure برای رقابت با آنها، مجبور به ارائه بهترین قیمت میکروفن خواهد بود.