راهنمای خرید هدفون
در این مقاله قصد داریم تا به بررسی انواع مختلف هدفون پرداخته و نگاهی به نحوه درست انتخاب و خرید هدفون داشته باشیم. با تنزو موزیک همراه باشید.
در دنیای مدرن، هدفون جزئی از شخصیترین و پر استفاده ترین وسایل بشر به شمار میرود و روزانه هزاران نسخه از مدلهای متفاوت آن، در سرتاسر دنیا به فروش میرسد. تنوع سایز، نوع، شکل و اندازه هدفونها بعضی اوقات باعث ایجاد سردرگمی در خریدار شده و از آنجایی که به دلیل مسائل بهداشتی، اکثر آنها قابلیت تست صدا را ندارند، انتخاب یک هدفون خوب میتواند پروسهای گمراه کننده و سخت باشد. در ادامه این مطلب به انواع مختلف هدفون و کاربردهای آن اشاره خواهد شد.
هدفون چیست؟
هدفون ابزاری برای شنیدن صدای قطعات موسیقی است که از ترکیب دو درایور اسپیکر کوچک جایگرفته در کاپ روی گوشی و تجهیزات الکتریکی داخلی آن تشکیل شده است. به طور کلی در ساختار هدفون، سیگنال صدا از طریق پلیر یا امپلیفایر خارجی به سمت درایورهای هدفون ارسال شده و آنها را به لرزش در میآورد؛ این لرزش ایجاد شده و تکان خوردن درایور در داخل محفظه کپسول صدا، باعث ایجاد صدا در هدفون میشود. هدفونها برای انواع کاربریهای خانگی، استودیویی، اجرای زنده و … طراحی شدهاند و افراد تمام سنین و تمامی سلیقهها، به صورت روزانه از این ابزار شنیدن موسیقی استفاده میکنند.
انواع هدفون بر اساس نوع کاربری
1-هدفونهای Hi-Fi و روزمره
بسیاری از افراد، هیچ اهمیتی برای دقت بالای صدا در هدفون، قائل نیستند و انتظار بیس کوبنده و صدایی گرم را از هدفون خود دارند. داشتن بیس کوبنده و صدای پرحجم، لذت گوش دادن به موسیقی و یا دیدن فیلم و سریال را دو چندان میکند. هدفونهایی که برای کاربری روزانه طراحی شدهاند، معمولا از درایور حجیمی بهره برده و صدای آنها، صرفا برای گوش دادن بهتر به قطعات موسیقی یا موسیقی متن فیلم و سریال بهینه سازی شده است تا صدای تولیدی هدفون، حس خوشایند تری را به کاربر منتقل کند. در هنگام خرید هدفون Hi-Fi، بهتر است به برند سازنده آن و اندازه درایورصدای آن توجه ویژهای داشته باشید. هرچه درایور صدای هدفونی بزرگتر باشد، بیس تولیدی آن کوبندهتر و پرحجمتر خواهد بود.
2-هدفون استودیویی
هدفون استودیویی یا هدفون مانیتورینگ، برای آن دسته از نوازندگانی طراحی شده است که میخواهند کنترل کاملی روی بازه صدای قطعه موسیقی خود داشته باشند. هدفونهای استودیویی در رده هدفونهای هدفون با کیفیت قرار گرفته و دقت صدا در آنها، مهمترین عامل تعیین کننده است. در این مدل از هدفونها، هیچ بخشی از صدا تقویت نشده و صرفا صدای تولید شده توسط پلیر، بدون هیچ تغییری به گوش نوازنده میرسد. در هنگام خرید هدفون استودویویی، بهتر است به تکنولوژیهای به کار رفته در آن، برند سازنده و بازه فرکانسی تحت پوشش هدفون، توجه ویژهای داشته باشید. اگر به دنبال هدفونی با قابلیت تعویض قطعات و هدفون با پشتیبانی پس از فروش هستید، بدون شک نمونهای از هدفونهای استودیویی پاسخگوی نیازهای شما خواهد بود.
3-هدفون اداری
هدفونهای اداری معمولا با هدف کارکرد زیاد در مدت زمان طولانی طراحی شدهاند و کیفیت بدنه و کیفیت ساخت آنها، بر کیفیت صدای آنها ارجحیت دارد. هدفونهای اداری به دو دسته هدفون اداری ارزان قیمت و هدفون اداری با میکروفن تقسیم میشوند. هدفون با میکروفن که به هدفون اپراتوری نیز مشهور است، معمولا به مدار نویزکنسلینگ برای میکروفن مجهز شده است و تحمل فشار صوتی اغلب آنها، در درجه بالایی قرار میگیرد. هدفونهای ارزان قیمت نیز صرفا به عنوان دستگاهی برای شنیدن صدا شناخته میشوند و هیچ تکنولوژی خاصی در تولید آنها به کار نرفته است.
4-هدفون گیمینگ
هدفونهای گیمینگ از نظر پروفایل و کاراکتر صدا، شباهت زیادی به هدفونهای Hi-Fi داشته و معمولا بیس صدای تولیدی آنها، در سطح بالاتری نسبت به دیگر هدفونها قرار میگیرد. تنها تفاوت هدفونهای گیمینگ و Hi-Fi، به سرعت انتقال صدا و دقت انتقال صدا باز میگردد. در هدفونهای گیمینگ، هر تغییر در صدای بازی، با کیفیت و شفافیت به گوش کاربر میرسد و همچنین میزان تاخیر ارسال صدای آن، به مراتب کمتر از هدفونهای Hi-Fi است.
انواع مختلف هدفون بر اساس ساختار ایرکاپ
1-هدفون Closed-Back
هدفونهای Closed-Back به هدفونهایی گفته میشود که قسمت پشت ایرکاپ (Ear-Cup) آنها، کاملا پوشیده شده است و هیچ راهی برای ورود صدا از پشت هدفون وجود ندارد. این سبک از هدفونها، قابلیت ایزولاسیون بسیار مناسبی را در اختیار نوازنده قرار می دهند و میتوانند نویز بکگراند و نویز محیطی را به خوبی حذف کنند. در استفادههای استودیویی، هدفون Closed-Back به خواننده یا موزیسین اجازه شنیدن صدای همزمان موسیقی در حال نواخته شدن، بدون نگرانی از ضبط صدای هدست توسط میکروفن را میدهد.
2-هدفون Open-Back
هدفونهای Open-Back دقیقا در نقطه مقابل هدفونهای Closed-Back قرار میگیرند. پشت قسمت گوش این سبک از هدفون ها کاملا باز بوده و هوا به راحتی در پشت درایور اسپیکر هدفون جریان پیدا میکند. با استفاده از این ساختار، مشکل رزنانس صدا از داخل ایرکاپ هدفون و اعوجاج فرکانسهای Low-End مرتفع شده و صدای تولیدی هدفون، از شفافیت خوبی برخوردار بوده و صدایی طبیعی را بازتولید میکند. همچنین باز بودن پشت هدفون، باعث گردش هوا در داخل بخش ایرکاپ هدفون شده و استفاده از آن در طولانی مدت را تسهیل میکند. البته به دلیل این موضوع، نویزهای محیطی به راحتی راه خود را به درون هدفون پیدا می کند. در هنگام خرید هدفون Open-Back، به نوع درایور صدای به کار رفته در آن، برند سازنده و کیفیت متریال به کار رفته در هدفون، توجه ویژهای داشته باشید.
انواع هدفون بر اساس قرارگیری روی گوش
1-هدفون Over-Ear یا هدفونهای circumaural
هدفونهای Over-Ear با توجه به ساختار خود، کل فضای روی گوش انسان را در بر میگیرند و قابلیت ایزولاسیون بسیار قدرتمندی را در اختیار کاربر قرار میدهند. این سبک از هدفونها برای انواع کاربری استودیویی مناسب بوده و میتواند نیازهای نوازندگان انواع سبکهای مختلف را مرتفع کند. به طور کلی، هدفونهای circumaural نسبت به نمونههای دیگر، از قیمت بالاتری برخوردار بوده و معمولا وزن سنگینتری نسبت به دیگر هدفونها دارند. در هنگام خرید هدفون circumaural، بهتر است برند سازنده هدفون، بازه فرکانسی تحت پوشش، نوع و جنس درایورهای صدا، نوع و جنس پارچه ایرکاپ هدفون را بررسی کرده و راحتترین و با کیفیت ترین هدفون در رده قیمتی مورد نظر خود را انتخاب کنید.
2-هدفون On-Ear یا هدفون های Supra-aural
تفاوت هدفونهای On-Ear و Over-Ear به اندازه و سایز ایرکاپ هدفون باز میگردد. در نسخههای On-Ear، سایز ایرکاپ تقریبا به سایز گوش انسان بوده و به خوبی روی گوش جای میگیرد. اما هیچ قسمتی از گوش به داخل حفرههای ایرکاپ وارد نمیشوند و در همه حالات، هدفون روی گوش کاربر قرار دارد. هدفونهای Supra-aural ، از وزن بسیار کمتری نسبت به نمونههای circumaural برخوردار بوده و استفاده از آنها به طور معمول، راحت تر از این سبک از هدفون هاست. وزن کم در کنار تعریق کم گوش به دلیل قرار گیری هدفون روی آن، باعث شده که استفاده روزمره از هدفونهای Over-Ear، به مراتب تجربه بهتری را نسبت هدفونهای circumaural به کاربر منتقل کند. البته دقت داشته باشید که به دلیل قرارگیری هدفون روی گوش نوازنده و کاربر، همیشه نشت صدایی جزئی از داخل این سبک از هدفون را تجربه خواهید کرد و استفاده از آنها در استودیوهای آهنگسازی ساکت، باعث ایجاد نویز در میکروفن خواهد شد.
3-هدفون In-Ear
هدفونهای In-Ear یا هدفون های تو گوشی، میتوانند صدای بسیار بلند و شفافی را با کمترین میزان مصرف انرژی تولید کنند؛ چرا که مرکز تولید صدا دقیقا در گوش کاربر قرار گرفته و هیچ عامل و نویز محیطی، نمیتواند از کیفیت صدای این سبک از هدفونها بکاهد. در هنگام خرید هدفونهای In-Ear، برند سازنده آن از اهمیت ویژهای برخوردار است؛چرا که نحوه ساخت، نوع درایورها، کیفیت درایورها و کیفیت اتصالات هدفون، همگی به برند تولید کننده آن بستگی دارند.
4-هدفون In-Ear Monitoring
تفاوت اصلی هدفونهای In-Ear Monitor یا IEM با هدفونهای In-Ear معمولی و ایربادها، به نحوه ساخت هدفون و مکان جایگیری درایور صدا نسبت به گوش باز میگردد. در هدفونهای IEM، درایور صدا مستقیما در کانال صوتی گوش قرار گرفته و ایزولاسیون صدای بسیار بهتری را نسبت به دیگر نمونههای هدفونهای تو گوشی ارائه میدهد. همچنین در صورت انتخاب Tip مناسب برای جایگیری هدفون در گوش، صدای تولید شده توسط هدفونهای IEM، میزان Loudness و شفافیت بیشتری را، بدون نیاز به افزایش فشار صوتی و میزان شدت صدا، در اختیار کاربر قرار میدهند. در خرید هدفونهای IEM، برند سازنده هدفون، قطر درایور صدا، نوع و جنس بدنه و عایق بندی آن در گوش انسان از اهمیت بالایی برخودار است. همچنین دقت داشته باشید که انتخاب Tip مناسب و قرارگیری درست هدفون در درون حفره گوش، یکی از الزامات استفاده از هدفونهای IEM است.
5-ایرباد
بر خلاف تصور عموم، ایربادها از نظر ساختاری با هدفونهای In-Ear متفاوت بوده و نحوه تولید صدای آنها نیز متفاوت است. در هدفونهای In-Ear، هدفون کامل در داخل حفره بالایی گوش جای گرفته و صدا را در محیط گوش تولید میکند. ایربادها به اندازه هدفونهای in-Ear به داخل گوش وارد نمیشوند و صرفا صدای تولیدی آنها، در حال چرخش در لایه بیرونی داخل حفره گوش است. در حقیقت هیچ کدام از ایربادها، وارد حرفه بالایی گوش نمیشوند و صدای تولیدی آنها، بسیار عقب تر از مرکز تولید صدای هدفونهای In-Ear قرار میگیرد.
6-هدفون بی سیم
هدفون بیسیم، همانطور که از نامشان پیداست، تمام اطلاعات مرتبط با سیگنال صدا را از طریق امواج وای-فای یا بلوتوث دریافت میکند. از مزیتهای این هدفونها میتوان به نبود سیمهای دست و پاگیر و کیفیت بالاتر انتقال صدا نسبت به هدفونهای سیمی اشاره کرد. سیم AUX به کار رفته در هدفونهای معمولی، توانایی انتقال محدودی داشته و کیفیت هدفونهای مجهز به این سوکت، توسط سوکت محدود شده است. حال با حذف این محدودیت، کیفیت صدای هدفون تنها به کیفیت درایورهای صدای آن بستگی دارد و هیچ بخشی از سیگنال در هنگام انتقال از دستگاه پلیر به هدفون، توسط سیم از بین نمیرود. شایعترین مشکل مربوط به هدفون بی سیم، به محدودیت آن در استفاده با باتری باز میگردد. بهترین هدفونهای بی سیم موجود در بازار، در بهترین حالت میتوانند ۳-۴ ساعت به پخش مداوم موسیقی با میزان حجم صدای مناسب بپردازند که این موضوع، یکی از ایرادات اصلی هدفونهای بی سیم به شمار میرود. همچنین میزان تاخیر صدا در هدفونهای بی سیم ارزان قیمت، به طرز محسوسی بیشتر از هدفونهای سیمی است. در هنگام خرید هدفون بی سیم، بهتر است برند سازنده و تجهیزات اتصالی آن را مورد بررسی قرار دهید. برای مثال، هدفونهایی که به تکنولوژی بلوتوث ۵ مجهز شده اند، به مراتب مصرف کمتری نسبت به دیگر هدفونهای بی سیم بازار دارند و تاخیر انتقال سیگنال صدای آنها نیز به مراتب کمتر از نمونههای مجهز به بلوتوث ۴ است. همچنین اگر به دنبال هدفون با میکروفون هستید، این سبک از هدفونها برای کاربری شما مناسب خواهند بود.
7-هدفون نویز کنسلینگ
هدفونهای نویز کنسلینگ، برای حذف نویز محیطی و کاهش صدای ورودی به داخل هدفون طراحی شده اند. در این هدفونها، یک میکروفن داخلی کوچک، صدای محیط را ضبط کرده و موتور نویز کنسلینگ داخلی هدفون، صدایی را با همان فرکانس ولی در جهت مخالف را تولید میکند. نتیجه کار، کنسل شدن فرکانس نویز و خروج آن از محوطه اطراف هدفون است. در هنگام خرید هدفون نویز کنسلینگ، بهتر است نگاهی به برند سازنده آن و نوع کنسل کردن نویز آن داشته باشید. برای مثال، بعضی از هدفونها برای کارکرد درست موتور نویز کنسلینگ، نیاز به باتری جداگانه دارند؛ این قابلیت باعث افزایش کیفیت نویز کنسلینگ، و البته افزایش وزن و سختی جابجایی هدفون میشود.
انواع کاربری برای هدفونهای استودیویی
هر کدام از متدهای خاص ساخت هدفون، برای هدف خاصی طراحی شده است و گروه خاصی از موزیسینها را هدف قرار داده است. به طور کلی، کاربری هر هدفون بر اساس متد ساخت آن، به دستهبندیهای زیر تقسیم میشود. دقت داشته باشید که ممکن است بعضی از هدفونها بتوانند در عین حفظ کیفیت، کاربری دیگر سبکهای هدفون را نیز پوشش دهند. همچنین لازم به ذکر است که این دسته بندی، بر اساس هدفونهای استودیویی انجام شده است و هدفونهای Hi-Fi و روزمره، در این دسته بندی قرار نگرفتهاند؛ چرا که هدفونهای روزمره از دقت صدای خوبی برخوردار نبوده و کاربری استودیویی ندارند.
1-هدفون Closed-Back
هدفونهای Closed-Back برای کار کردن در شرایط پر صدا و محیطهای پر نویز ایده آل است. از مزیتهای این سبک از هدفونها میتوان به قابلیت ایزولاسیون بالای صدا اشاره کرد. از معایب این سبک هدفون نیز میتواند به خستگی گوش در استفاده طولانی مدت اشاره داشت؛ این خستگی بر اثر عدم وجود جریان هوا در داخل ایرکاپ هدفون و تعریق زیاد گوش در حین استفاده از آن است.
2-هدفون Open-Back
بر خلاف هدفون های Closed-Back، کار کردن با هدفونهای Open-Back به آسانی صورت میپذیرد و گوش در استفاده طولانی مدت از هدفون، خسته نمیشود؛ چرا که جریان هوا به خوبی در داخل ایرکاپ وجود داشته و وزن هدفون نیز به خاطر استفاده از این متد ساخت، کاهش پیدا کرده است. البته این سبک از هدفونها تقریبا تمام نویز محیطی را به داخل ایرکاپ هدفون وارد میکنند و همچنین امکان ایجاد فیدبک صدا در میکروفن، به دلیل استفاده از هدفونهای Open-Back وجود دارد. به طور کلی، از این سبک از هدفونها برای ضبط صدا در استودیو استفاده میشود.
3-هدفون In-Ear Monitoring
هدفونهای تو گوشی مانیتورینگ، هدفونهایی هستند که ساختار یک اسپیکر مانیتورینگ را در قالب محصولی مینیاتوری در اختیار نوازندگان قرار میدهند. از هدفونهای مانیتورینگ میتوان در انواع مصارف ضبط، میکس و مستر صدا استفاده کرد. همچنین نوازنده ساز می تواند بدون نیاز به استفاده از هدفونهای استودیویی حجیم، به صورت لایو و Realtime صدای گیتار یا ساز خود را مانیتور کرده و ایرادات آن را اصلاح کند. علاوه بر تمامی این قابلیتها، به دلیل استفاده از درایورهای با کیفیت و ایزولاسیون صدای مناسب در ساخت هدفونهای IEM، استفاده از آنها برای کاربری روزمره نیز توصیه میشود.
4-هدفون On-Ear
این سبک از هدفونهای حرفهای، با قابلیت ارائه ایزولاسیون مناسب و راحتی در استفاده، گزینهای مناسب برای کاربریهای میکس و مسترینگ به شمار میروند. بسیاری از هدفونهای On-Ear با ایرکاپهای جمع شونده به بازار عرضه شدهاند. این قابلیت به دیجی و مهندس صدا کمک می کند تا صدای در حال پخش را به صورت لایو و Realtime مانیتور کرده و ایرادات میکس قطعه موسیقی را با دقت بالایی تشخیص دهد.
5-هدفون Over-Ear
از هدفونهای Over-Ear در محیط های پر سر و صدا مانند استیج موسیقی، استودیوهای ضبط، گزارشهای خیابانی و … استفاده میشود. این سبک از هدفونها، کاملا گوش انسان را در بر گرفته و صدای آنها، در بالاترین میزان ایزولاسیون قرار دارد. با توجه به ایزولاسیون قدرتمند این سبک از هدفونها، پیدا کردن اعوجاج، نویز و ایرادات صدا در آن ها به آسانی صورت میگیرد.
راهنمای خرید هدفون: نحوه انتخاب هدفون های مناسب
- در هنگام خرید هدفون، در ابتدا باید کاربری هدفون مشخص شود. اگر به دنبال خرید هدفون مالتی مدیا هستید، نمونههای Hi-Fi و بلوتوثی به خوبی میتوانند پاسخگوی نیازهای شما باشند؛ اما اگر به دنبال کاربری میکس و مستر قطعات موسیقی هستید، احتمالا نمونههای circumoral نیازهای شما را مرتفع میکنند.
- پس از تعیین نوع کاربری، تعیین نوع ساختار هدفون در درجه اهمیتی بعدی قرار میگیرد. در خرید هدفون، راحتی کاربر همیشه در درجه اهمیتی بالایی قرار دارد و استفاده از هدفون در طولانی مدت، نباید کاربر را خسته کند و یا باعث تعریق بیش از حد گوشهای وی بشود. به همین دلیل، بهتر است ساختاری را انتخاب کنید که به استفاده طولانی مدت از آن، باعث خستگی گوشهای شما نشود.
- البته دقت داشته باشید که افرادی که به دنبال هدفونهایی با مصارف استودیویی هستند، انتخاب چندانی در ساختار هدفون نداشته و معمولا باید هدفونی با ساختار circumoral را تهیه کنند.
- پس از انتخاب ساختار هدفون، بهتر است به برند سازنده هدفون توجه ویژه ای داشته باشید. در خرید هدفون، مفهوم بهترین مارک و برند سازنده هدفون، به معنی بهترین کیفیت صدا و کیفیت ساخت در یک هدفون است. در بازار موسیقی، مفهومی با مضمون «هزینه برندینگ» معنای خاصی ندارد و هرچه محصولی گرانتر باشد، معمولا امکانات بیشتری را نسبت به رقبای همرده خود در اختیار کاربر قرار میدهد. به همین دلیل، بهتر است در هنگام خرید هدفون استودیویی، به برند سازنده آن توجه ویژه ای داشته باشید.
- در هنگام خرید هدفون، به جنس و نوع کابل آن توجه ویژهای داشته باشید. بعضی از برندهای تولید کننده هدفونهای استودیویی، قابلیت تعویض آسان کابل را به هدفونهای خود اضافه کردهاند که باعث راحتی در جابجایی و راحتی در تعمیر سیم معیوب آن میشود. حال اگر سیم هدفون قابلیت جداشدن از بدنه را نداشته باشد، بهتر است گزینهای را انتخاب کنید که سیم آن از بالاترین کیفیت ممکن بهره میبرد و اتصالات آن به خوبی مقاوم سازی شده اند.
بهترین برندهای سازنده هدفون کدامند؟
هدفونهای عرضهشده توسط شرکتهای مختلف به دلیل پیچیدگی فرآیند ساخت و تست هدفون، از کیفیت و کاراکتر صدای مختلفی برخوردار بوده و هرکدام نقاط قوت و ضعف مختص به خود را دارند. محصولات اکثر شرکتها و برندهای مشهور تولید کننده هدفون، از کیفیت مناسبی برخوردار بوده و پاسخگوی نیازهای نوازندگان خواهد بود.
Beyerdynamic
شرکت Beyerdynamic با سابقه صد ساله در تولید هدفون، درایور صدا، میکروفن و تجهیزات استودیویی، به عنوان یکی از بازیگران اصلی صنعت ضبط و پخش صدا شناخته میشود. تکنولوژیهای مدرن به کار رفته در هدفونهای این شرکت، همیشه استانداردهای صنعت صدا را به مرحله جدیدی برده است. امروزه هدفونهای مانیتورینگ این شرکت به لطف برخورداری از درایورهای خاص صدا و متریال منحصربهفرد در ساخت هدفون، به جزئی جدایی ناپذیر از تمامی استودیوهای آهنگسازی دنیا تبدیل شدهاند. محصولات بیرداینامیک به واسطه راحتی در تعویض قطعات، به نوعی هدفون با پشتیبانی پس از فروش محسوب میشوند.
Fender
شرکت Fender با سابقه هفتاد ساله در تولید انواع مختلف گیتار،بیس، امپلیفایر و تجهیزات استودیویی به عنوان یکی از بازیگران اصلی صنعت موسیقی شناخته میشود.شرکت فندر کار خود را در سال ۱۹۴۶ با ساخت امپلی فایر گیتار آغاز کرد. پس از موفقیت و شهرت روزافزون امپلیفایرهای این برند در بین موزیسینهای مختلف، شرکت Fender در سال ۱۹۵۱، نخستین نمونه از گیتار Precision Bass از سری Telecaster را روانه بازار کرد. پس از موفقیت این سری از گیتارها در بازارهای بین المللی، شرکت فندر در سال ۱۹۵۴ نخستین نمونه از گیتار الکتریکهای سری Stratocaster را روانه بازار کرد. پس از موفقیت روز افزون این شرکت در بازار گیتارهای الکتریک و تجهیزات مرتبط با آن، شرکت Fender بخش تولیدی تجهیزات استودیویی، تجهیزات ضبط و پخش صدای خود را راه اندازی کرد. امروزه تمامی هدفونهای تولیدی شرکت Fender از درجه کیفی بالایی برخوردار بوده و جزو محصولات بالارده بازار محسوب میشوند.
Sennheiser
شرکت آلمانی Sennheiser کار خود را پس از جنگ جهانی دوم در کشور آلمان آغاز کرد. این شرکت با دارا بودن سابقه ۷۰ ساله در تولید هدفونهای استودیویی و تجهیزات ضبط صدای بالارده، به عنوان یکی از مهمترین فعالان این صنعت شناخته شده و امروزه یکی از بزرگترین تولید کنندگان هدفون در دنیاست. امروزه شرکت سنهایزر در بیش از ۶۰ کشور دنیا، دفتر فروش رسمی داشته و محصولات آن در هزاران استودیوی آهنگسازی مورد استفاده قرار میگیرد. تمامی محصولات تولیدی سنهایزر، جز محصولات بالارده بازار محسوب شده و کیفیت ساخت و صدای تولیدی آنها، در بالاترین سطح ممکن قرار دارد. اگر به دنبال هدفون با کیفیت صدای بالا هستید، بدون شک یکی از محصولات خانواده بزرگ ادوات استودیویی سنهایزر، مناسب کاربری شما خواهد بود.
AKG
شرکت AKG که جزئی از زیرمجموعههای شرکت Harman Kardon محسوب میشود، کار خود را در سال ۱۹۴۷ در شهر وین اتریش شروع کرد. محصولات این شرکت همیشه کیفیتی مناسب و در حد محصولات پرچمدار را با قیمتی رقابتی در اختیار موزسینها قرار داده است. پس از خرید شرکت Harmon Kardon توسط مجموعه Samsung electronics، شرکت AKG نیز به زیرمجموعه ای از سامسونگ الکترونیکس تبدیل شد و وظیفه تولید هدفونهای گوشیهای سری Galaxy را بر عهده گرفت. اگر به دنبال هدفون با طراحی زیبا هستید، محصولات AKG میتوانند پاسخگوی نیازهای شما باشند.
Audio Technica
شرکت Audio Technica کار خود را در سال ۱۹۶۲ و در شهر شینجوکو ژاپن آغاز کرد. محصولات Audio Technica با ارائه کیفیت مناسب و قیمتی رقابتی، راه خود را به استودیوهای آهنگسازی مختلفی باز کردهاند. با توجه به گستردگی سبد محصولات این شرکت، برای هر کاربری و هر سطح دانش موسیقیایی، هدفونی مناسب در بین محصولات این شرکت یافت میشود. جالب است بدانید که از تجهیزات ضبط و پخش صدای Audio Technica در بیش از ۵۰۰ استودیوی آهنگسازی مشهور دنیا استفاده میشود. برای خرید محصول استودیویی با کیفیت و هدفون با قیمت مناسب، میتوانید به سراغ برند Audio Technica بروید.
سوالات متداول پیرامون هدفون
- تفاوت دیافراگم داینامیک و الکترواستاتیک در چیست؟
-
- در دیافراگمهای داینامیک، صدا در اثر لرزش سیم پیچ متصل به آهنربا تولید میشود و در حقیقت در این سبک از هدفون ها، با یک اسپیکر سایز بسیار کوچک روبرو هستیم. در دیافراگم الکترواستاتیک، یک ورقه نازک از پلیمر در بین دو الکترود کشیده شده است و ارتعاش این صفحه، صدای مورد نظر را تولید میکند. هدفونهای مجهز به ترنس داکتر الکترواستاتیک، به مراتب قیمت بیشتری داشته و کاربری آن، برای مصارف حرفهای و استودیویی است.
- بازه فرکانسی در هدفون چیست؟
-
- بازه فرکانسی تحت پوشش هدفون، به بخشی از بازه صدا گفته میشود که توسط هدفون مورد نظر، قابل پخش است. بسیاری از هدفونهای استودیویی نرمال، از بازه ۳۵ هرتز تا ۲۰ کیلوهرتز پشتیبانی میکنند. البته دقت داشته باشید که بسته به نوع کاربری و نوع درایورهای هدفون، این عدد تغییر میکند.
- فشار صوتی چیست؟
-
- به طور کلی، فشار صوتی به میزان صدای موجود در یک محیط در مبنای دسیبل گفته میشود. به طور کلی، برای راحتی درک این مفهوم، میتوانید از آن به عنوان حجم صدا و Volume اسپیکر یاد کنید. بسیاری از هدفونهای استودیویی میتوانند در محیط های پرفشار صوتی عملکرد مناسبی را از خود به نمایش بگذارند.
- جک هدفون من به درستی کار نمیکند. ایراد از کجاست؟
-
- عملکرد اشتباه جک هدفون ممکن است ناشی از ایرادات سخت افزاری بوده و یا در بعضی از هدفونها، عدم نصب درست درایور دستگاه، باعث اختلال در صدای هدفون میشود. به طور کلی، بهتر است تمامی اتصالات هدفون را چک کرده و از سلامت آنها مطمئن شوید.
- چرا قیمت هدفونها تا این حد متفاوت است؟
-
- عوامل زیادی در قیمت هدفون تاثیر گذارند اما کیفیت هدفون همیشه مهمترین نقش در تعیین قیمت آن را ایفا می کند. برای مثال هدفون الکترواستاتیک Orpheus HE1 شرکت Sennheiser را در نظر بگیرید. این هدفون با قابلیت باز پخش صداهای بازه فرکانسی ۸ هرتز تا ۱۰۰ کیلوهرتز، نمونهای تک در بین محصولات استودیویی محسوب شده و هیچ هدفونی توانایی رقابت با آن را ندارد. همین موضوع باعث شده تا شرکت سنهایزر، برچسب قیمتی ۵۰ هزار دلاری (به همراه امپلیفایر) را برای این هدفون انتخاب کند.
- کدام هدفون با گارانتی را برای خرید پیشنهاد میکنید؟
- معمولا محصولات استودیویی و هدفونها، با گارانتی بین المللی و بدون گارانتی داخل ایران به بازار عرضه میشوند و تنها برندهای معدودی، اقدام به ارائه خدمات گارانتی میکنند. در هر صورت، پیش از خرید هدفون با گارانتی، بهتر است شرایط تحت پوشش گارانتی را بررسی کرده و سپس به خرید هدفون اقدام کنید.
- خرید هدفون با قیمت مناسب مهم تر است یا خرید هدفون با کیفیت صدای بالا ؟
- دقت داشته باشید که رابطه قیمت و کیفیت صدا، رابطهای کاملا مستقیم است و هرچه قیمت هدفون بالاتر میرود، کیفیت صدای آن نیز افزایش پیدا میکند. به همین دلیل، بهتر است یک سقف بودجه را برای خود تعیین کرده و سپس بهترین گزینه در آن محدوده بودجه را برای خود انتخاب کنید.